תכניות לבית הספר- מערכת הגפ״ן

מנהלים ומנהלות יקרים!
שנה אחרי שנה, אתם בוחרים תכניות פיתוח מקצועי לצוות ומחפשים את ה Game Changer, שיעשה את השינוי.
אתם מחפשים
לפתח את הצוות – לתת מוטיבציה – לייחד את בית הספר
אנחנו מאמינים
שאתם והצוות שלכם יודעים הכי טוב את האתגרים ומסוגלים לפתח את המענים הכי נכונים. אנחנו צריכים פשוט לתת את הכלים, את המיומנויות, את הפלטפורמה הנכונה!
הכירו את תכניות הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות
יוזמים Well being
זהות אישית-מקצועית וכוחות מנטליים כבסיס ליוזמות צוות. הדרך שלכם לקדם רווחה וחוסן מנטלי לצוות ובמקביל להעניק לו סל של כלים ופרקטיקות חדשניות שילכו איתו שנים קדימה כדמויות חינוכיות פרואקטיביות, יצירתיות ובטוחות. *נמצא בסל מנהיגות חינוכית
פתרונות יצירתיים לאתגרים חינוכיים
המענה המתאים ביותר להתמודדות עם אתגרים בהם בוחר בית-הספר להתמקד. תכנית ממוקדת ומעשית המלווה אנשי הצוות בתהליך היגוי ופיתוח יוזמות חדשניות ויצירתיות. *נמצא בסל מנהיגות חינוכית
צוות מקדם יזמות
הכשרה שנועדה לבנות תשתית, תרבות ורוח של פרואקטיביות, ולגבש צוות מקדם יזמות במרחב הבית ספרי. הכשרה מעשית ומעמיקה, הכוללת היכרות עם שפת היזמות החינוכית והתנסות פעילה וחווייתית בכלים ומתודות לפיתוח יוזמות והטמעת תהליכים יזמיים בבית הספר. *נמצא בסל מנהיגות חינוכית
איך זה קורה בפועל?



אנחנו לא מתעסקים במה שנראה חשוב. בדברים שאולי יעזרו.
בתכנים שרק נשמעים טוב.
תכניות הקרן בגפ"ן מניעות את הצוות לשינוי.
הן פלטפורמה מדהימה לדברים שחשובים לכם באמת.
בסיום תוכנית כזאת, אתם כבר לא לבד במסע לשיפור בית הספר.
אתם ביחד עם צוות שלם של יזמים ויזמיות שבא לפתח ולעבוד.
אנחנו מציעים תכניות שיביאו לכם תוצאות לטווח הרחוק.
לא כסיסמא – פשוט במציאות.
תכנית
לדוגמא
תכנית דינמית ומעשית של כ- 30 שעות לפיתוח צוות בנושא יזמות חינוכית. התוכנית כללה מפגשים קבוצתיים ופרטניים, בפורמט היברידי. התכנית החלה מהקניית ידע וכלים בסיסיים של יזמות חינוכית וחיבור הניצוץ הפנימי של אנשי הצוות יחד עם חזון בית הספר, המשיכה עם מיני האקתון מלהיב בו הצוותים חידדו רעיונות ופיתחו יוזמות בליווי אישי של מנטורים מקצועיים וסיום חגיגי בו כל צוות הציג את היוזמה שלו לקראת התנסות פיילוט ויישום מלא בשנה הקרובה.
מהלך עומק של כ- 60 שעות בו רכזות ומחנכות חטיבת הביניים זיהו ודייקו צרכים בקרב תלמידיהן ובעקבות זאת פיתחו יוזמות שעוסקות ומתמודדות עם אתגרים חברתיים, רגשיים ואישיים שונים.
האתגרים בהם בחרו הצוותים להתמקד היו פיתוח מיומנויות חברתיות, רגשיות, ניהול עצמי - מיומנויות שהצורך בהן הועצם על רקע סגרי הקורונה – וזאת במטרה ליצור מחדש חיבור ותחושת שייכות בקרב התלמידים. תוכנית זו כללה ליווי פרטני של כל צוות סביב פיתוח הפתרונות לצרכים שעלו לכדי יוזמות ברות קיימא והצגתם בפני העמיתים.
תהליך מואץ של 3 מפגשים עם צוות בית הספר להתנסות בתהליך יזמות בית-ספרית, בו קיבלו המשתתפים כלים מעולם היזמות והתנסו בפיתוח יוזמה, החל מאיתור צורך ומיקודו, דרך פיתוח פתרון חדשני בעזרת כלים של חשיבה יצירתית ולבסוף, בניית תכנית עבודה לפיתוח יוזמות חינוכיות אשר יכולות להיטמע בבית הספר ולהביא לשינוי בעקבות המפגשים.