הבית לעידוד יוזמות
חינוכיות בישראל

ישראל במלחמה.
עמותת הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות נערכת לגיוס תרומות כדי לסייע במאמץ החינוכי-חברתי.

לוגו משרד החינוך
לוגו ברכה
לוגו קרנות הביטוח הלאומי
לוגו קרן משפחת ליאון
לוגו חינוך ירושלמי

כאן כדי
לעשות שינוי

לפני כ-50 שנים הוקמה הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות כדי להביא לשינוי אמיתי ורחב בחינוך בישראל. אנחנו בעמותה פועלים להשפיע על מערכת החינוך באמצעות העצמת נשות ואנשי החינוך המצויינים שנמצאים במערכת וקידום רוח יזמית ותרבות מחברת. אנחנו מאמינים שנשות ואנשי החינוך הם סוכני השינוי שמייצרים את האימפקט המשמעותי ביותר על ילדינו ושבאמצעות כוחה של היזמות החינוכית יוכלו אנשי ונשות החינוך להתמודד עם האתגרים הרבים שעולים בשדה החינוכי.

המוצרים שלנו

אנחנו מציעים למוסדות וארגונים ליווי מקצועי בתחום היזמות החינוכית. המומחיות שלנו (שצברנו בעבודה בתחום ב-50 השנים האחרונות) היא לבנות יחד אתכם את התוכנית המדויקת ביותר לזירה החינוכית בה אתם פועלים. בין לקוחותינו נמצאים עשרות מוסדות, בתי ספר, גופים מוניציפליים ועמותות חינוכיות.

מפרואקטיביות לחוסן במצבי חירום

סדנה לצוותים חינוכיים יזמיים

סדנה המאפשרת לצוותים להתחבר מחדש לכוחות הפנימיים שלהם ולתפקידם המקצועי תוך רכישת כלים יישומים בעזרתם יוכלו לפתח ולקדם פעילויות יזמיות במרחב החינוכי בו הם פועלים.

הצוותים יתחברו לניצוץ הפנימי, יכירו את מודל מעגל הדאגה ומעגל ההשפעה ויתחילו לחשוב כיצד הם יכולים להיות יותר פרואקטיביים בתפקידם במצב החירום בו אנו מצויים כעת.

הסדנה מיועדת לצוותים חינוכיים ומועברת כסדנה מקוונת.

משך הסדנה כשעה וחצי. עד 25 משתתפים.

יוזמות בולטות

מאות יוזמות בשנה צומחות בישראל
בתמיכת הקרן, הנה כמה בולטות במיוחד.
שתי תלמידות מחייכות למצלמה

הגיבור/ה שבתוכי

חטיבת ביניים אלסדיק, כסייפה, תשפ"ב

התלמידים והתלמידות נפגשים עם דמויות מפתח בחברה הבדואית. ונחשפים לאפשרות להגיע להישגים למרות הקשיים והשמרנות החברתית שבה הם חיים. ממפגש למפגש מתפתחת תחושת שייכות, גאווה, יכולת הזדהות עם מגוון דמויות לחיקוי מהחברה הבדואית בנגב, ומתחזקת מיומנות של חשיבה רפלקטיבית וביקורתית.
יוזמת האקדמיה לספורט- פעילות ספורט של התלמידים במסגרת שעות פעילות ביוזמה, באולם הספורט

האקדמיה לספורט

בי"ס כוכב הצפון, תל אביב-יפו, תש"פ

תלמידים מהשכבות הגבוהות ביסודי עוברים תהליך בן חודשיים בו הם לומדים להיות מדריכים צעירים לחינוך גופני. ההכשרה מציבה רף גבוה, והלימודים בה כוללים את רוב התכנים שלומדים סטודנטים לחינוך גופני. בהמשך הם מקבלים קבוצה קבועה של 15 תלמידים מהשכבות הצעירות, מדריכים אותם בצוות לאורך השנה ועוברים תהליכי עיבוד ורפלקציה על ידי המורה המובילה.
היזמת אורלי פורת עם צוות מורים מבית הספר

שיעור בגאווה

תיכון שוהם, שוהם, תשפ"ב

מורי התיכון משתתפים בסדרת סדנאות חווייתיות שנועדו להעלות את תחושת המסוגלות שלהם לקיים שיח עם תלמידיהם העסוקים בשלב זה בחייהם בענייני מיניות. הסדנאות פותחו על ידי יועצת בית הספר ומשתתפים בהן מורים ותיקים, צעירים, דתיים וחילונים עם עמדות ותפיסות עולם מגוונות.
פעילות יוזמת שקט מצלמים! ילדים מצלמים בחוץ בהשגחת מורה

שקט. מצלמים!

בי"ס יסודי ד', אעבלין, תשפ"א

התלמידים מקבלים משימות צילום אישיות המזמנות אותם להתבונן בעולמם הפנימי הרגשי. בהמשך, הם מציגים את הצילומים שלהם בפני חבריהם, יוצרים חיבורים שונים, זוכים בהעצמה אישית ומתגברים על מחסומים רגשיים. היוזמה פעלה גם באופן היברידי במרחב הביתי כשהתלמידים יצרו חדרים וירטואלים בהם שמרו את התוצרים שלהם.
שתי תלמידות מחזיקות ידיים בחצר

וילכו השניים יחדיו

בי"ס חנ"מ שחף יחד עם בי"ס דגניה א', מ.א. עמק הירדן, תשע"ח

מארג חברתי מיוחד ומשתף נוצר בין תלמידי בית הספר לחינוך מיוחד ותלמידי בית ספר לחינוך רגיל. הם עוסקים בלמידת חקר משותפת בחממה חקלאית הידרופונית ובנוסף, מדוושים יחד באופניים בשבילי עמק הירדן תוך טיפוח המוטוריקה הגסה, היכרות עם הסביבה ויצירת קשר משמעותי אלו עם אלו.
בין אושוויץ לאלסייד

בין אושוויץ לכפר אלסייד

תיכון טכנולוגי עמל אלסייד יחד עם מרכז עמך באר שבע, תשפ"ב

בכפר אלסייד שבדרום נוצר חיבור בין דורי ואיתו חיים משותפים שדרכם תלמידי התיכון לומדים על השואה דרך מפגשים אישיים עם שורדי השואה של מרכז "עמך" בבאר שבע, ובני משפחתם. שתי האוכלוסיות נפגשות לפעילויות משותפות סביב השגרה היום-יומית, החגים, וציון משותף של טקס יום השואה. במהלך המפגשים נערכת היכרות אישית ואמיתית המאפשרת העמקה בכאבים ובשמחות של הדתות והדורות השונים, החיים כולם בנגב.
מורה ותלמידה

עגלו לטובה למען חינוך טוב יותר בישראל!

עזרו לעוד נשות ואנשי חינוך להגשים את היוזמה החינוכית שלהם