הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות (ע"ר) היא הגוף המנוסה ביותר בישראל בקידום יזמות חינוכית בקרב מורים, גננות וסייעות במערכת החינוך הפורמאלית, הפועלת בפריסה ארצית, בגילאי קדם יסודי ועד תיכון, בחינוך הרגיל והמיוחד.
אנו פועלים להשפיע על מערכת החינוך באמצעות המחנכים שנמצאים במגע יומיומי ישיר עם התלמידים. אנו מאמינים שהם סוכני השינוי שמייצרים את האימפקט המשמעותי ביותר על ילדינו.
אנחנו מאמינים בכוחה של יזמות חינוכית לשנות מציאות; ליצור פתרונות רלוונטיים עבור בעיות לוקאליות, לקדם תהליכים חינוכיים בעלי משמעות, להעצים אישית ומקצועית תלמידים ומחנכים, להעצים ולקדם אוכלוסיות מכל גווני הקשת, לשנות מערכי כוחות פנים מערכתיים.
ככזו, אנו פועלים להטמיע אותה ככלי מקדם שוויון הזדמנויות ולהוביל באמצעותה תהליכים שמחלחלים בכל שכבות החברה הישראלית.
מורי ומורות הקרן הם מורים, יזמים ו'רבי אומן': הם מפתחים פעילויות מאתגרות, שמתחילות ברמתם של התלמידים, אך מובילות אותם להישגים מרחיקי לכת. ובעיקר - הם לא מפסיקים ללמוד ולהתחדש.
הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות מאפשרת למשש את הרעיונות והחלומות החינוכיים - בגן, בכיתה ובבית הספר - ובה בעת להפיץ את דבר קיומן של היוזמות לשאר המערכת. אתם – היזמים החינוכיים, עושים את כל הדרך - מהרעיון היצירתי ועד להגשמתו, ומנחילים את ההתרגשות והניסיון שבגילוי החדש - לתלמידיכם.
מורה שיוזם מקדם לא רק את תלמידיו דרך המענה שהציע, אלא גם את מעמד המורה. הוא מצליח להביא את הייחודיות שלו כאדם במקצוע שעומד בחזית השליחות החברתית. הקרן היא אחת מהפלטפורמות המובילות בארץ בקידום יוזמות של מורות, מורים, גננות וצוותים חינוכיים.
הקרן פועלת במיזם משותף עם משרד החינוך ורואה עצמה שותפה טבעית של מערכת החינוך הציבורית בישראל.
בכל שנה מתפרסם 'קול קורא' ליוזמות חינוכיות ולאחר תהליך מיון קפדני של מאות פניות, זוכות כ - 120 יוזמות חינוכיות להצטרף לתכנית הקרן. המשתתפים מקבלים ליווי אישי ומקצועי ממנחה מטעם הארגון, ולוקחים חלק במפגשי הכשרה המקנים להם סל כלים להתמודדות עם האתגרים שבדרך, שפה מקצועית שמשמשת אותם לצורך "העמדת היוזמה על הרגליים", וכן לעשייה החינוכית שלהם בהמשך.
המיזם המשותף פועל בחמישה מסלולים:
מערך בוגרי הקרן מהווה עבור הבוגרים שלנו בית להמשך התפתחות מקצועית, וקרקע להמשך עשייה חינוכית יזמית בשטח.
במסגרתו מוצעים להם סדנאות, מפגשי הכשרה, כנסים מקצועיים, מרחבים להיוועצות, הזדמנויות ליצירת קשרים מקצועיים, ופלטפורמה למימוש יוזמות נוספות.
מטרה נוספת של מערך הבוגרים היא הרחבת מעגלי ההשפעה של היזמים, שיגרור והדהוד היוזמות והידע המקצועי שלהם, בין האחד לשנייה, והלאה – למחנכים ומחנכות נוספים במערכת החינוך.
"מרכז שביט ליזמות חינוכית" הוקם בשנת 2018 על מנת להאיץ את החשיפה ולהגדיל את האימפקט של הארגון. אנו מעבירים במסגרתו מגוון תוכניות וסדנאות העוסקות ביזמות ככלי שמייצר תהליכי שינוי, בארגונים העוסקים בחינוך.
כגוף מומחה ליזמות חינוכית, אנו יודעים לומר כי יזמות הוא כלי יעיל ליצירת שינוי בשפה, בשיח ובפרקטיקה הארגונית. תוכניות המרכז מבוססות על פדגוגיות חדשניות ועל עבודה סדנאית חווייתית ומקצועית. יחידות התוכן משלבות השראה, תיאוריה והתנסות יישומית, באופן המאפשר רכישת שפה וכלים לצד מפגש תוך-אישי ובין-אישי בעל ערך.
התוכניות מיועדות, ומותאמות אישית לבתי ספר, לארגונים חינוכיים וחברתיים, לרשויות מקומיות ועוד, שאנו עובדים עמם.
הקרן לעידוד יוזמות חינוכיות הוקמה בשנת 1971 על-ידי פרופ' מרסלה ברנר ז"ל, סטארטאפיסטית חינוכית של שנות ה- 70, אשר ראתה במורה העומדת מול כיתתה את סוכנת השינוי המשמעותית ביותר עבור תלמידיה ובחרה לאפשר לה להגשים חלומות בכיתתה. מאז פעלו במסגרתה אלפי מורות ומורים יזמים, אשר בחרו להוביל שינוי 'מלמטה', Bottom-Up, ולהפוך לשגרירים של רוח יזמית.